Els racons de joc són molt importants per tal de poder desenvolupar el joc simbòlic a l'aula.
Són uns espais destinats a l’activitat lúdica que necessiten una participació lliure, imaginativa i creadora per part dels nens i nenes.
Per això permeten als infants recrear experiències quotidianes, assumir rols diferents als habituals i faciliten la representació de situacions viscudes així com el treball de les emocions experimentades en cada situació.
També es treballen actituds de col·laboració, de respecte i d’integració.
Cada aula té 2 racons de joc diferents que anem canviant cada trimestre.
A continuació us expliquem els que estem fent en aquests moments
P3 A
RACÓ DEL SUPERMERCAT
Els infants poden comprar i vendre diferents productes reals, esperant el torn de la caixa. Hi ha uns venedors i uns compradors. Primer de tot, i en la rotllana definint qui són els que estan a la caixa i qui són els que van a comprar productes. Un cop els compradors tenen la seva compra, van a la caixa i donen els objectes en els venedors, sempre esperant el torn i la consigna: "no ens podem colar". Un cop fet això, els venedors reposen els productes a les estanteries. També tenen els preus perquè així es van familiaritzant amb els nombres.
RACÓ DE LES NINES
En aquest racó afavorim que l'infant pugui tenir experiències reals que l'ajudin a seu desenvolupament del llenguatge quan parlen amb les nines, de motricitat fina, quan les vesteixen i les desvesteixen i també poden expressar les seves emocions, fent petons a les nines, enfadant-se quan es porten malament o no volen menjar, quan ploren perquè tenen gana i els han de donar el biberó, o simplement portar-les a passejar amb el cotxet.
P3 B
RACÓ DE L'HOSPITAL
En el racó de l'hospital vam veure que no tots podien ser metges o metgesses i per tant hi havia d'haver els pacients. A vegades són els mateixos companys/es, altres les nines que tenim als cotxets. Com que tots no podem entrar a dins, hi ha una sala d'espera i els doctors/es surten a buscar els pacients. Primer de tot els pregunten que els passa i aleshores busquen algun remei que els curi.
RACÓ DE LES EINES
Al pis de dalt de la casa, està ple de bancs d'eines i diferents eines. Mica en mica i gràcies a que tenim algun expert d'eines anem aprenent els nom que tenen. A la classe ho arreglen tot!!! Fins i tot en Botons, el nostre robot, ha rebut algun que altre martellada. Una de les normes que vam decidir entre tots és que els que arreglen coses, no poden entrar a l'hospital a arreglar res, mentre hi hagi pacients, perquè les eines sovint fant molt soroll.
P3 C
RACÓ DE LA PERRUQUERIA
Cada vegada que es presenten racons nous fem una pluja d'idees de què s'hi fa, quines persones hi intervenen, quin és l'ordre de les accions, per a què serveixen els diferents materials que hi trobem, com estan endreçats i com els haurem de deixar en acabar... Per tant, necessitarem clients/es i perruquers/es per tal que tot funcioni correctament. Però sempre podem recórrer a pentinar nines.
RACÓ DEL RESTAURANT
Després de la conversa inicial, acordem que abans de començar cal parar la taula amb tot el que es necessita per menjar, que els cuineres portaran davantal i seran els encarregats de prendre nota del què se'ls demana, que els comensals no hauran d'anar a la cuina a buscar menjar, que un cop marxin els comensals cal recollir la taula, en acabar s'han de plegar les estovalles...
Ho voleu veure?
P3 D
RACÓ DE LA BARBACOA
En iniciar el racó diem què és el que hi podem fer. Hem de preparar la barbacoa, posar els calçots, la carn i després parar la taula (posar les estovalles, els plats, els coberts). També podem utilitzar la cuina. Un cop està tot a punt hi ha els que serveixen. Agafen la carn amb les pinces, les posen als plats...En aquest racó o cal treure's la bata, és opcional.
RACÓ DE LES DISFRESSES
Abans de començar ens hem de treure la bata i les sabates (les hem de posar ben endreçades perquè no es barregin). Una altra consigna a tenir en compte és que el vestit que triem l'hem de despenjar i quan ens el treiem sempre l'hem de tornar a posar al penjador, no s'hi val a deixar-lo a terra. Després podem posar-nos els complements i quan estem preparats ens enfilem a la tarima per fer una desfilada i per acabar ballem amb la música.
Ho voleu veure?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada