dilluns, 8 de febrer de 2021

P3: ESPAI MARIE CURIE

 A l'espai Marie Curie, oferim als infants diferents propostes i materials (material natural, construccions vàries, taula de llum...) i intentem estimular la curiositat dels alumnes, l'esperit d'investigació i experimentació. Oferim un clima relaxat, on l'alumne és el protagonista dels seus aprenentatges juntament amb els companys/es, ja que la comunicació que hi ha entre ells els fa conscients dels aprenentatges propis i dels altres.


Aquestes setmanes les propostes que els oferim són:

1.- Taula de fang

La taula de fang, és una petita taula amb rodes on hi ha una gran muntanya de fang. Els oferim diferents materials i objectes perquè puguin interactuar amb el fang. Experimenten amb la textura del fang. El fang és fred, embruta, es pot apretar, li canviem la forma... Al mateix temps ajudem a desenvolupar la musculatura de la mà ja que han de fer força a la peça de fang.


2.- Experimentem amb gelatina

Els oferim un safata plena de gelatina amb coses amagades a dins. És una textura freda, llefiscosa... Alguns s'atreveixen a posar les mans de seguida, altres observen el que fan els seus companys/es i al final s'atreveixen. La gelatina no és ni líquida ni sòlida... (Segurament us farem arribar les bates de pintura més sovint, perquè la gelatina quan s'asseca fa que les bates quedin com cartrons)


3.- Rampes

Tenim un parell de rampes i els donem cotxes o pilotes perquè observin que passa quan els llencen, quins van més ràpid, per què...?
4.- Imants


Amb els imants hi ha dues propostes. La primera són unes torres de fusta amb imants enganxats a sota. Els oferim objectes de diferents materials (plàstics, fusta, ferro, alumini...) i ells/es van experimentant quins s'enganxen i quins no. La segona proposta dels imants són unes ampolles plenes d'objectes diferents. Els donem una peça d'imant i han d'intentar moure, o fer pujar alguns objectes amb els imants. Ells investiguen quins s'enganxen, dedueixen el perquè...


5.- Sura o no sura?

Tenen uns recipients plens d'aigua i els donem materials perquè els posin a l'aigua a veure que passa. Els posem uns davantals de plàstic perquè no es mullin (sovint no ho aconseguim!!)


6.- Construccions

Els oferim diferents materials. Són objectes quotidians que a les seves mans prenen noves formes i utilitats.


Us deixem algunes imatges de les últimes sessions de l'Espai. 


P3AP3BP3CP3D


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...