dilluns, 29 d’octubre del 2018

Sortida de tardor a P3

Dilluns 23 d'octubre l'alumnat de P3 va anar d'excursió a la Granja Can Mas-Pasqual a Palaudàries. En aquesta sortida l'objectiu no era conèixer els animals de la granja (ho farem el 2n trimestre), sinó observar quins canvis pateix la granja a la tador, quins fruits i hortalisses podem trobar...
Només arribar el que vam fer va ser agafar forces i esmorzar.






Després, mentre esperàvem que tothom acabés, vam poder jugar en un camp amb jocs de fusta i sorrals. El que més ens cridava l'atenció eren les vaques que estaven una mica lluny, però que no paraven de mugir.


P3 joc lliure després d'esmorzar


Un cop tothom va acabar d'esmorzar, vam començar les activitats. Ens vam dividir per classes i cadascú va començar la visita per un lloc diferent, però tots vam fer el mateix.
Vam poder anar a recollir glans de les alzines. Aquestes glans les vam donar a les cabres i als xais que estaven al seu tancat. Vam poder observar com eren les fulles del lledoner i de l'alzina. I també vam comprovar que els agradaven molt a les cabres. També vam tocar i abraçar els troncs d'aquests arbres. El del lledoner era fi i el de l'alzina rugós. No només vam agafar glans per les cabres, sinó que portàvem cistells i els anàvem carregant de tot allò que veiem i ens cridava l'atenció.
Pel camí vam veure tots els tractors i remolcs que feia servir el pagès. Les rodes del tractor són molt grans!!!
Després vam anar a un camp on hi havia plantada una llegum. Estava embolicada en canyes. Eren mongeteres!!! Vam recollir les tavelles i les vam obrir per treure'n les mongetes. Van estar la mar d'entretinguts!!!
També vam veure una noguera i vam recollir algunes nous que estaven per terra.
El camp de  blat de moro era espectacular. Les canyes del blat de moro eren molt altes!!! Vam entrar per un caminet i vam poder veure com a la nit alguns porcs senglars amb gana van entrar a menjar blat de moro. Era com un laberint!!! I si no trobem la sortida? Però si que la vam trobar. Un cop a fora vam portar a la vaques unes quantes canyes i fulles del blat de moro i els hi vam donar per menjar.
Tot seguit ens vam dirigir cap als camps. Quina deu ser aquesta planta amb aquestes fulles? Ens expliquen que el que ens mengem està a sota terra. Que hem d'estirar ben fort per treure... els NAPS!!! I ja ens teniu a tots estirant els naps, però costava molt.
Una mica més enllà hi havia les carbasses. N´hi havien de diferents mides, colors i formes. En vam recollir algunes.
I ja gairebé al final del camp hi havia unes piletes de sorra... i rascant, rascant... van sortir els moniatos!!! Vam descobrir que creixien sota terra.
I ja per acabar vam passar per un camí que quan plou baixa l'aigua. Era un torrent. Vam poder veure petjades i caus d'animals.
Buff!!! ja havia passat tot el matí. Ara tocava anar a dinar. Vam anar a un camp molt gran, ens vam rentar les mans i apa... a dinar!! Encara vam tenir temps de jugar una mica després de dinar fins que...


P3 joc lliure després de dinar


 ens va venir a recollir el pagès amb el tractor i un remolc!!


P3A


P3A Palaudàries


P3B


P3B Mas Palaudàries 2018



P3C


P3C Mas Palaudàries 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...